LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Сентябрь » 19 » Українці зможуть подавати в суд через інтернет
00:10
Українці зможуть подавати в суд через інтернет

Українці зможуть подавати в суд через інтернет


Україна запускає пілотний проект з обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу. Про це повідомляє ІА ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на Державну судову адміністрацію.

Проект поки що стартує 15 жовтня у Святошинському районному суді Києва та апеляційному суді Дніпропетровської області. Але планується з 26 листопада 2012, що реалізація бета-проекту почнеться в господарському суді Вінницької області, Севастопольському апеляційному господарському суді, Харківському окружному адміністративному суді, Харківському адміністративному апеляційному суді.

За підрахунками Державної судової адміністрації, щорічно українські суди витрачають понад 100 млн гривень на відправку кореспонденції. Передбачається, що навіть якщо тільки половина учасників процесу буде використовувати електронні системи обміну інформацією, це дозволить заощадити 50 млн гривень на рік.

Для реалізації проекту розроблено тимчасовий регламент, який визначає порядок подання до суду документів в електронному вигляді, а також передачу процесуальних документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді.

Деякі припускають, що незважаючи на всю привабливість послуги, вона залишиться недоступною для більшості громадян. Причин цьому декілька, відзначає "Комсомольська правда в Україні".

По-перше, всі документи, які будуть подаватися в електронному вигляді, повинні мати електронно-цифровий підпис, зробити яку може не кожен. По-друге, для подачі позову через Інтернет необхідно зареєструватися на сайті - це вимагає збору великої кількості документів.

Втім, з урахуванням того, що більша частина позивачів вдається до послуг юриста, послуга обіцяє бути корисною.
Просмотров: 840 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов