LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Август » 28 » У ЄСПЛ сьогодні відбудуться відкриті слухання у справі Юлії Тимошенко
19:10
У ЄСПЛ сьогодні відбудуться відкриті слухання у справі Юлії Тимошенко

У ЄСПЛ сьогодні відбудуться відкриті слухання у справі Юлії Тимошенко


Сьогодні в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) пройдуть публічні слухання у справі колишнього прем'єра України Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба Страсбурзького суду. Засідання розпочнеться о 14.30 за місцевим часом (16.30 за московським).

Скарга Тимошенко надійшла до ЄСПЛ 10 серпня 2011. У ній стверджувалося, що затримання екс-прем'єра було політично мотивованим, і що був відсутній судовий контроль за законністю її приміщення в Київський СІЗО № 13. Крім того умови утримання Тимошенко, не передбачають медичного догляду, були названі неприйнятними. Також оскаржується утримання колишнього глави уряду під цілодобовим наглядом у Харківській лікарні. Тимошенко в основному спирається на ст. 3 (заборона тортур), ст. 5 (право на свободу та особисту недоторканність), ст. 8 (право на повагу до приватного та сімейного життя) та ст. 18 (межі використання обмежень щодо прав) Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

"Якщо Європейський суд визнає, що суддя Родіон Кірєєв мав політичні мотиви, коли виносив рішення про взяття під варту Юлії Тимошенко, то це буде значущим аргументом проти судді Кірєєва і щодо його вироку щодо" газової "справи", - цитує РИА Новости слова адвоката екс -прем'єра Валентини Теличенко.

Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 721 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов