LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Сентябрь » 5 » Суддя вперше в історії зобов'язав провести засудженим операцію по зміні статі
22:54
Суддя вперше в історії зобов'язав провести засудженим операцію по зміні статі

Суддя вперше в історії зобов'язав провести засудженим операцію по зміні статі


Суддя бостонського суду вперше в історії судової практики зобов'язав владу оплатити засудженим операцію по зміні статі. Рішення судді Марка Вулфа (Mark Wolf) засноване на рекомендаціях лікарів з Департаменту виправних установ, які вирішили, що операція зі зміни статі - єдина форма ефективної медичної допомоги для Мішель Козілек (Michelle Kosilek), повідомляє The Wall Street Journal.

Мішель Козілек, раніше носила ім'я Роберт, відбуває довічне ув'язнення без можливості дострокового звільнення за скоєний у 1990 році вбивство дружини, що обурилася, що чоловік носить її одяг. Лікарі діагностували у Козілек розлад гендерної ідентичності. З 2003 року він на цілком законних підставах брав жіночі гормони. Незважаючи на гормональне лікування і психотерапію укладений намагався каструвати себе і зробив дві спроби суїциду, говориться в судових документах.

Адміністрація в'язниці виступає проти проведення операції, заявляючи про відсутність можливості для забезпечення безпеки Мішель-Роберта після операції. Однак цей аргумент суддя визнав легковажним.

На думку судді, безпрецедентне рішення якого викладено на 126 сторінках, відмова Козілек в операції буде порушенням восьмий поправки конституції США, яка забороняє жорстоке і незвичайне покарання. За словами Вулфа, дивно поводитися з пацієнтом, який страждає від даного різновиду розлади особистості, інакше, ніж з іншими мешканцями в'язниці, з більш "звичними" психічними захворюваннями. "Недозволено, щоб адміністрація в'язниці дозволяла собі це тільки на тій підставі, що розлад гендерної ідентичності - це психічне захворювання, не викликає розуміння у більшої частини населення, а потрібний метод лікування непопулярний", - пояснив своє рішення суддя.

При цьому суддя Вулф розуміє, що засуджений за вбивство ув'язнений на ділі отримає куди краще лікування від своєї недуги, ніж багато законослухняні американці.

"Може здатися дивним, що в США громадяни не завжди можуть скористатися гарантованим їм конституцією правом на необхідне медичне обслуговування, але восьма поправка гарантує таке обслуговування ув'язненим", - написав він у рішенні, вказавши, що допомога в меншому, ніж необхідно, обсязі буде " несумісна з поняттям людської гідності ".

Де саме і ким повинна бути проведена операція, і які будуть умови утримання ув'язненого після цього - вирішувати співробітникам виправної установи, а не суду, уточнив Вулф.

Представники массачусетського Департаменту виправних установ заявили, що розглядають можливість апеляції. Юрист Козілека Френсіс Коен (Frances Cohen) заявила, що "задоволена результатами і вдячна верховному судді за продумане і вичерпне рішення". За словами юриста, всього у федеральних судах чекають свого розгляду більше двох десятків аналогічних справ.

Категория: Кримінальні новини | Просмотров: 880 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов