LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Август » 28 » Суд зобов'язав Samsung виплатити Apple $ 1 млрд
19:00
Суд зобов'язав Samsung виплатити Apple $ 1 млрд

Суд зобов'язав Samsung виплатити Apple $ 1 млрд


Суд присяжних ухвалив, що Samsung скопіював інноваційні технології, використані Apple для створення iPhone і iPad. Присяжні зобов'язали Samsung виплатити американській корпорації $ 1,05 млрд, повідомляє Associated Press.

Apple Inc. подала свій патентний позов в квітні 2011 року і найняла легіон найбільш високооплачуваних адвокатів країни, щоб стягнути $ 2,5 млрд з її головного конкурента, виробника смартфонів. Samsung Electronics Co. початку відповідь судовий процес, вимагаючи $ 399 млн.

У своєму заключному слові адвокат Apple Гарольд Макелінні (Harold McElhinny) стверджував, що в Samsung був "криза дизайну" після запуску iPhone в 2007 році, і південнокорейська компанія хотіла незаконно нажитися на успіху революційного пристрою. Samsung заявила, що у Apple немає монополії на дизайн телефонів прямокутної форми із закругленими кутами, а також що присвоєні Apple інновації були фактично розроблені іншими компаніями.

Samsung продала 22700000 смартфонів і планшетів, в яких, на думку Apple, використана її технологія. Макелінні заявив, що ці пристрої принесли $ 8160000000 прибутку з продажів з червня 2010 року.

Судове слухання у Сполучених Штатах - фінальна "перестрілка" між двома технологічними гігантами - завершило їх численні юридичні битви в різних країнах світу. Нагадаємо, що нещодавно сторони відмовилися від пропозиції американського Окружного судді Люсі Кох залагодити суперечку в досудовому порядку.

З самого початку експерти й аналітики Уолл-стріт розглядали Samsung як сторону, яка програла. Головний офіс Apple знаходиться всього в 10 милях (близько 16 кілометрів) від будівлі суду, і присяжні засідателі були обрані фактично "з серця" Кремнієвої Долини, де засновник Apple Стів Джобс вважається вельмишановним технологічним новатором.

Судовий процес між Apple і Samsung - це один з приблизно 50 спорів між незліченними телекомунікаційними компаніями, які всіма засобами домагаються вигідного положення на розцвітає ринку планшетів і смартфонів, розмір якого оцінюється в $ 219 млрд.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 845 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов