LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Август » 19 » Шеф поліції Норвегії йде у відставку після оголошення результатів розслідування теракту Брейвіка
16:24
Шеф поліції Норвегії йде у відставку після оголошення результатів розслідування теракту Брейвіка
Шеф поліції Норвегії йде у відставку після оголошення результатів розслідування теракту БрейвікаШеф норвезької поліції Ойстен Меланд (Oeystein Maeland) добровільно йде з державної служби через допущені ним серйозних помилок під час події в минулому році 22 липня терористичного акту, повідомляє РІА Новини.
с Брейвік (Anders Breivik) привів у дію вибуховий пристрій в урядовому кварталі Осло, а потім розстріляв жителів молодіжного табору норвезької робочої партії на острові Утейя. Трагедія забрала життя 77 людей.

Для розслідування теракту урядом Норвегії негайно була створена спеціальна комісія. На початку цього тижня вона представила свої висновки, виступивши з жорсткою критикою дій поліції і спецслужб. Їх неефективна робота, на думку комісії, стала причиною великої кількості постраждалих. Якби не "слабкі місця" в системі безпеки країни, теракти могли бути запобігти. Результати розслідування були озвучені головою комісії, яка звернула увагу на деякі фатальні помилки поліції. Так, наприклад, поліцейський патруль не затримав Брейвіка, що прямує до місця другого теракту, через брак достатньої інформації про машину. Після того, як Брейвік почав обстріл, на Утейя був направлений патруль, який переплутав місцезнаходження острова.

В ході судового процесу Брейвік наполягав на тому, що захищав корінних норвежців від загрози ісламу і мультикультуралізму, і не визнавав свою провину. Терористу загрожує до 21 років тюремного ув'язнення, якщо його не визнають неосудним і душевнохворим. У зворотному випадку, Брейвіка можуть відправити на довічне лікування в психіатричну лікарню, чого вимагає прокуратура. Очікується, що суд винесе звинувачення Брейвіку 24 серпня.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 740 | Добавил: Bugor | Теги: Норвегія, поліція | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов