LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Сентябрь » 25 » Нафтовидобувна компанія Shell подала в суд на Greenpeace після протестів активістів
01:22
Нафтовидобувна компанія Shell подала в суд на Greenpeace після протестів активістів
Нафтогазова корпорація Royal Dutch Shell подала в суд на Greenpeace. У позовній заяві, направленій до Окружного суду Амстердама минулого тижня, компанія вимагає заборонити активістам протягом півроку наближатися до території компанії ближче ніж на 500 метрів під загрозою штрафу в розмірі $ 1,3 млн.

Вимога прозвучала після того, як активісти організації в ході однієї з протестних акцій, проведеної в Нідерландах 14 вересня, заблокували на кілька годин роботу більше 70 заправних станцій. Акція призвела до арешту 15 чоловік, про завданий збиток компанія не заявляла.

Представники нафтогазової компанії заявили, що міжнародне законодавство у сфері свободи слова і зібрань "не дає Greenpeace необмежених прав на проведення протестних акцій, які порушують права інших сторін".

Активісти Greenpeace вважають, що плануючі розробки в Арктиці нафтові компанії не мають надійних в умовах арктичного клімату технологій захисту від розливів нафти. Протести проти проектів по розробці надр Арктики проводилися в 18 країнах світу.

Очікується, що розгляд справи завершиться не раніше, ніж через 2 тижні.

Інвестиції Shell в арктичний проект склали $ 4,5 млрд, відзначає The Washington Post. Незважаючи на рішучий настрій продовжити роботи в Арктиці, плани по бурінню розвідувальної свердловини на шельфі Аляски довелося відкласти через пошкодження в ході тестування обладнання, яке використовується для локалізації можливих аварій.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 1255 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов