LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Август » 28 » McDonald's і Nickelodeon звинуватили в незаконному зборі особистих даних дітей
18:51
McDonald's і Nickelodeon звинуватили в незаконному зборі особистих даних дітей

McDonald's і Nickelodeon звинуватили в незаконному зборі особистих даних дітей


McDonald's і Nickelodeon звинуватили в незаконному зборі особистих даних дітейНайбільші в США ресторани швидкого харчування McDonald's, General Mills і Subway, а також телеканали Nickelodeon і Cartoon Network звинуватили в порушенні закону про захист приватного життя дітей, повідомляє The New York Times.

Скаргу на компанії у Федеральну комісію з торгівлі США направили близько 20 громадських організацій та правозахисних груп.

Вони стверджують, що компанії через власні сайти - HappyMeal.com (власник - McDonald's), Nick.com (власник - Viacom), ReesesPuffs.com, TrixWorld.com (General Mills); SubwayKids.com (належить компанії Doctor's Associates, яка володіє Subway ) і CartoonNetwork.com (Turner) - незаконно отримували особисту інформацію дітей. Мова йде про дані, повідомлення яких сайти не мають права вимагати від дітей молодше 13 років без згоди батьків відповідно до закону про захист інформації про дітей в інтернеті (Children's Online Privacy Protection Act).

Тим не менш, незважаючи на наявні правові норми на ділі порушення закону часто мають місце, зазначають правозахисники. Зокрема, коли діти грають в онлайн-ігри на вищезазначених сайтах, вони нерідко використовують кнопку "Запросити друга" і залишають адреси електронної пошти своїх знайомих без їх згоди або згоди їх батьків.

Також громадські організації просять Федеральну комісію з торгівлі перевірити мережі швидкого харчування на предмет використання незаконних і вводять в оману маркетингових практик. Зокрема, мова йде про використання спеціальних комп'ютерних кодів для відстеження активності дітей в інтернеті, а також пропозиціях завантажити на сайт свою фотографію.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 759 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов