LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Октябрь » 10 » Колекціонер вин не зміг засудити аукціонний дім Christie's за контрафакт, подавши позов лише 10 років потому
22:54
Колекціонер вин не зміг засудити аукціонний дім Christie's за контрафакт, подавши позов лише 10 років потому
Мільярдер і колекціонер вин Вільям Кох (William Koch) не зміг домогтися в суді розгляду позову щодо Christie's, в якому він звинувачував відомий аукціонний дім у продажу йому контрафактного вина, повідомляє Bloomberg.

Апеляційний суд Манхеттена, куди надійшла скарга, відхилив претензію - як заявила суддя Барбара Джонс, що розглядала справу, позивач надто довго чекав подання позовної заяви.

"Для вина час має вирішальне значення. Це ж важливо і при подачі позовів", - підтвердив ще один з розглядали справу суддів Джон Коетл. Адвокат аукціонного дому Джонатан Лернер зазначив, що згоден з рішенням суду, а скарга його опонента "давно перетворилася на оцет" - як зазначили судді, позов слід було подати на 10 років раніше.

Кох подав скаргу до суду Манхеттена в 2010 році. У скарзі він заявив, що купив на аукціоні пляшку Lafite 1870 за $ 4200 тільки для того, щоб довести, що вино - контрафакт, а самого його обманювали в Christie's протягом багатьох років. Так, ще в 1988 році він придбав за $ 100000 пляшку вина 1787 року, яка при перевірці також нібито виявилася контрафактом.

Однак судді визнали, що якщо мільярдер вже при покупці знав, що вино контрафактне, його скарга безпідставна - він свідомо придбав підробку, намагаючись зібрати докази проти Christie's. Спроба перегляду цього рішення не увінчалася успіхом.

Вільям Кох має великий досвід судових позовів з такими аукціонними будинками, як Zachys, Christie's і Chicago Wine Company. У 2007 році Кох подав до суду на Zachys, стверджуючи, що в 2005 році придбав на торгах цього будинку за $ 370000 декілька пляшок того, що позиціонувалося як рідкісне вино Bordeaux, проте згодом він виявив, що деякі пляшки виявилися підробками.

Тоді представник Коха заявляв, що колекціонер спонукуваний бажанням реформувати ринок винних аукціонів і зробити його більш прозорим.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 1370 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов