LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Сентябрь » 5 » Юристи як ніколи задоволені своєю роботою
02:47
Юристи як ніколи задоволені своєю роботою

Юристи як ніколи задоволені своєю роботою


Незважаючи на рецесію, звільнення, відсутність підвищень в зарплаті і втрату бонусів юристи-фахівці середньої ланки задоволені своєю роботою більше, ніж в багато попередні роки. Єдине виключення - технологічне оснащення компаній, причому в скаргах часто зустрічалися зіставлення продукції компаній покійного Стіва Джобса і покійного Білла Гейтса.

У рамках щорічного дослідження, проведеного The American Lawyer, 5638 фахівців-випускників 2007-го, 2008-го і 2009 років, що працюють в 143 американських юрфірмах в різних країнах світу, відповіли на 85 запитань. Для розрахунку індивідуального показника юрфірм розглядалися відповіді як мінімум на 12 питань, що стосуються задоволення від роботи в компанії, розмірів компенсації, відносин між співробітниками, наявності тренінгів, відкритості керівництва в питаннях стратегії компанії, плинності кадрів та інших аспектів роботи.

Результати виглядають більш оптимістично, ніж у попередні роки. 57% респондентів задоволені своїми колегами - це на 7% більше, ніж у 2011 році. 79% заявили про прийнятний рівень навантаження (+2%). 92% сказали, що якщо б їм знову була надана можливість вибору компанії, вони прийшли б в ті ж фірми, в яких працюють (+2%). Також співробітники значно вище, ніж раніше, оцінюють те, наскільки чітко в компаніях говорять про можливості кар'єрного росту та відкритість у фінансових питаннях.

Зміни настроїв не вплинули на лідерство в рейтингу - першу позицію на протязі вже п'яти років займає налічує 150 фахівців юрфірма Nutter McClennen & Fish, що отримала в рейтингу загальний бал 4,91 з п'яти можливих. Номером два вже другий рік залишається Paul Hastings з сукупним показником в 4,69 балів, а третя - Baker Donelson (4,67)

У числі 25 лідерів за останній рік з'явилися 11 нових компаній - O'Melveny, Alston & Bird; Jenner & Block; Manatt, Phelps & Phillips; Perkins Coie; Sheppard Mullin Richter & Hamilton; Stradley Ronon Stevens & Young; Baker Donelson; Bearman, Caldwell & Berkowitz; Robinson Bradshaw & Hinson; Gunderson Dettmer Stough Villeneuve Franklin & Hachigian і Patton Boggs.

У числі "проривів року" можна назвати Perkins Coie, який стрибнув з 34-го на 15-у сходинку рейтингу завдяки покращенням у сфері відносин з партнерами, зарплати і можливостям кар'єрного росту. "Ми робимо цікаву роботу для великих клієнтів. Ми працюємо з людьми, які щиро зацікавлені правом більше, ніж просто як роботою, і це дозволяє отримувати більше задоволення від роботи і представляти нашим клієнтам найкращий сервіс", - заявив один із спеціалістів компанії.

Компанія Sheppard Mullin також сильно піднялася - з 43-го на 24-е місце в рейтингу. Менеджмент фірми вважає, що не останню роль у цьому відіграло збільшення прозорості в роботі компанії.

Саме прозорість роботи, а також можливість професійного вдосконалення і росту виявилися найбільш значущими показниками, просунувшись компанії в лідери рейтингу. Не останню роль зіграла і внутрішня відкритість у фінансових питаннях - юристи середньої ланки звертають на це все більшу увагу і гідно оцінюють роботодавців, для яких значимий цей аспект.

У питанні фінансової відкритості абсолютним лідером виявилася компанія Munger, Tolles & Olson, що завоювала впевнені 5 балів. "Між фінансовою інформацією, яку отримують партнери та інші фахівці, немає ніякої різниці. До кожному співробітнику ставляться так само, як і до власника, з того моменту, як він починає у нас працювати", - прокоментувала це керуючий партнер фірми Сандра Севілль-Джонз .

Найменше помінялося відношення юристів середнього рівня до того, як компанії ведуть себе в питанні готовності обговорювати з співробітниками питання партнерства. Тим не менше, і тут тенденція позитивна, а кращою фірмою в цій сфері стала лідер щорічного глобального рейтингу 100 юридичних компаній з найбільшими доходами Am Law 100 - Paul Hastings, що набрала 4,48 бали за 5-бальною шкалою. За оцінками співробітників юрфірми, питання можливого партнерства детально обговорюється з фахівцями середньої ланки.

При всій оптимістичності картини в ряді фірм не обійшлося без падіння показників - хоча вони й незначні. Тим не менш, не такими високими, як у минулому році, виявилися оцінки технологічного оснащення компаній (респондентам пропонувалося оцінити загальну якість технологій, техпідтримку, технологічні тренінги та використання технологій для поліпшення взаємодії з клієнтами). Не виключено, що це пов'язано з тим, що замість iPad багатьом співробітникам просто довелося розбиратися з черговим оновленням Windows. Принаймні, такі скарги домінували у відповідях респондентів.

Варто відзначити, що не тільки рейтинг задоволеності юристів роботою демонструє позитивні зміни, що відбулися на ринку юридичних послуг в останній рік. Нагадаємо, що вперше за два останні роки компанії зі списку Am Law 100 показали значне зростання доходів у розрахунку на одного партнера - середній показник, розрахований на підставі даних за 2010 рік, збільшився на 8,4%, а сукупний дохід компаній склав $ 57,66 млрд (+4%, але, правда, сталося це головним чином за рахунок ефекту поглинань).

Категория: Хозяйственная деятельность | Просмотров: 827 | Добавил: Bugor | Теги: Ринки юридичних послуг | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов