LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Сентябрь » 5 » Юристи Брюса Уїлліса працюють над тим, як передати пісні з його iTunes у спадок дітям
03:00
Юристи Брюса Уїлліса працюють над тим, як передати пісні з його iTunes у спадок дітям

Юристи Брюса Уїлліса працюють над тим, як передати пісні з його iTunes у спадок дітям


Брюс Вілліс вступив у боротьбу за свої права. Нинішній сюжет сильно відрізняється від фільмів, в яких знімався актор - його противником став закон про авторське право, пише The Guardian. Обурення знаменитості викликало те, що за законом численні музичні композиції, придбані Віллісом через iTunes, виявилося неможливо передати у спадок його власним дітям.

На даний момент актор консультується з юристами з приводу того, як обійти умови угоди, з якими, як правило не читаючи текст договору, погоджуються користувачі. Дружина Вілліса, втім, заперечує, що юристи вже займаються цією проблемою. Але яка б не була ситуація насправді, питання авторських прав у цифрову еру як і раніше виявляється проблемою для багатьох користувачів.

"Багато випробують шок, коли усвідомлюють, яка ситуація", - говорить Джим Кіллок, виконавчий директор Open Rights Group, що займається питаннями прав на цифровий контент.

"Незабаром з'явиться багато засмучених користувачів - не тільки Apple, але і Amazon, і інших компаній, що продають цифровий контент, такий, як книги або музика, на який поширюються ліцензійні угоди. У нас немає прав на цифрову продукцію, яку ми купуємо. Закони були написані для запобігання піратства, але в результаті до кожного ставляться як до злодія ".

Джоші Томас, юрист з питань інтелектуальної власності, говорить, що більшість користувачів iTunes, можливо, не розуміють, що коли вони платять за контент, то по суті вони платять за те, що на них не подадуть в суд, якщо конкретний файл виявлять на їх комп'ютері

"Наприклад, у мене є кінь. Я можу дозволити вам кататися на ній кожен вівторок, але вона як і раніше залишиться моєю власністю. І це не означає, що ваша дитина отримає дозвіл кататися на ній по вівторках після того, як ви помрете. Ситуація (з цифровим контентом) саме така ", - пояснює юрист.

Тим не менше, питання про те, кому належить цифровий контент, стоїть ще гостріше. "Просто люди починають говорити про це. Наприклад, що станеться з нашою сторінкою в Facebook після нашої смерті? А з нашої електронної листуванням?" - Пояснює ситуацію Томас.

До питання про зміну ліцензійних угод треба підходити обережно, вважає юрист. Зрештою, від цього залежить дохід авторів, а компанії, подібні Apple, тут всього лише посередники.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 825 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов