LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Сентябрь » 19 » AU Optronics може заплатити рекордний штраф в $ 1 млрд за участь у ціновій змові
00:35
AU Optronics може заплатити рекордний штраф в $ 1 млрд за участь у ціновій змові

AU Optronics може заплатити рекордний штраф в $ 1 млрд за участь у ціновій змові

Влада США вимагає $ 1 млрд від тайванської компанії AU Optronics в якості штрафу за участь у ціновій змові, повідомляє The Financial Times. Ця сума співставна з $ 1,03 млрд, зібраними Міністерством юстиції за все антимонопольні порушення в 2011 році.

У березні суд присяжних виніс звинувачувальний вердикт виробнику панелей рідкокристалічних дисплеїв AU Optronics, її президенту і керівнику торговельного департаменту в США. У змові, як з'ясувало слідство, крім AU Optronics участовалі ще сім компаній, а існувала незаконна домовленість більше п'яти років.

Всі компанії-учасники визнали себе винними і були засуджені до штрафів на загальну суму понад $ 890 млн. Присяжні визнали, що AU Optronics змогла заробити за допомогою порушень антимонопольного законодавства $ 500 млн, і відповідно до закону Мін'юст може стягнути подвійний штраф. Крім рекордної виплати Мін'юст вимагає 10-річного тюремного ув'язнення для керівників AU Optronics.

Компанія заявила, що буде оскаржувати рішення в суді. Адвокати AU Optronics впевнені, що штраф не може перевищувати більш $ 285 млн, а керівники не мають бути засуджені більш ніж на 14 місяців - максимальний термін, даний їх подільникам.

Слухання у цій справі пройдуть у федеральному суді в четвер.

Запитувана "покарання для кожного з підсудних буде відчутно у всьому діловому світі і змусить інших керівників бізнесу подумати двічі, перш ніж вступити в цінову змову", вважають прокурори.

В останні роки антимонопольні органи США посилили своє світове присутність. Корпоративні штрафи продовжують рости, у той час як 82% компаній, які заплатили понад $ 10 млн за подібні порушення є іноземними.

Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 868 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов