LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Февраль » 7 » ВАСУ online - тепер офіційно в Інтернеті
00:39
ВАСУ online - тепер офіційно в Інтернеті
Слідом за іншими державними органами Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) обзавівся власним веб-сторінкою в мережі Інтернет. Її адресу: http://www.vasu.gov.ua/. Сайт є двомовним, інформація надається на українській і англійській мовах. Зауважимо, що в даний час сайт працює в тестовому режимі, і багато хто з проанонсованих сервісів поки що недоступні. Наприклад, не працює англійська версія сайту - доступні тільки заголовки відповідних розділів, а за посиланнями можна потрапити на порожні сторінки або ж на відповідні україномовні.

Про структуру


Структура офіційного веб-представництва ВАСУ досить традиційна для сайтів вищих органів влади. Практично обов'язковою є новинна стрічка, з якої можна дізнатися про основні події в адміністративної юстиції, а також можливість підписатися на розсилку і отримувати новини електронною поштою. Також у цьому розділі ведеться моніторинг публікацій ЗМІ про ВАСУ. Відзначимо, що даний розділ заповнений винятково публікаціями газети "Юридична практика".

На сайті планується також розміщувати рішення ВАСУ і узагальнення судової практики, але, на жаль, відповідний розділ поки не заповнений. Будемо сподіватися, що після доопрацювання сайту цей пробіл буде усунуто. Також незаповненим залишається розділ про міжнародно-правовий співпрацю, при цьому зауважимо, що у новинному розділі сайту досить багато інформації про різних зустрічах з представниками зарубіжних органів адміністративної юстиції і міжнародних організацій.

Мабуть, найбільш повними є розділи сайту, присвячені структурі ВАСУ і системі адміністративних судів в цілому. Так, у розділі "ПРО ВАСУ" можна дізнатися про історію адміністративної юстиції в Україні, структурі ВАСУ (керівництві, апарат суду, судових палатах). Зазначена інформація є загальною і не містить персональних даних. Можна припустити, що більш точні дані з'являться в розділі після його доопрацювання.

У цьому ж розділі окремі сторінки присвячені пленуму ВАСУ, президії ВАСУ і Ради суддів адміністративних судів. Зауважимо, що тільки остання містить інформацію в достатньому обсязі - аж до персонального складу Ради. Дві інші сторінки знаходяться у стадії розробки.

У розділі "Система адміністративних судів" міститься інформація про загальній системі адмінсудів (в табличному вигляді). Також наведена контактна інформація окружних та апеляційних адміністративних судів (у тих регіонах, де вони створені) і персональний склад суддів цих судів (що стосується окружних судів - в основному вказані тільки голови).

Про сервіси

Для користувачів, які планують звернутися до ВАСУ, інтерес представляють рубрики "Громадська приймальня" і "Контакти", в яких міститься інформація про місцерозташування ВАСУ, роботи інформаційного центру ВАСУ, графіку прийому касаційних звернень юридичних та фізичних осіб, а також реквізити для перерахування державного мита. У цьому ж розділі можна дізнатися про правила особистого прийому громадян та представників юридичних осіб керівництвом ВАСУ.

Рубрика "Питання-відповідь" призначена для швидкого отримання відповіді на найбільш часто задаються. Поки що в розділі всього три відповіді - про контактної інформації та реквізити ВАСУ, а також правила обчислення державного мита, тобто фактично продубльовані інші розділи. Можливо, з часом у цьому розділі з'явиться багато корисної та ексклюзивної інформації, яка дійсно буде корисною користувачам сайту.

В цілому навіть в тестовому режимі сайт виробляє досить приємне враження. Він містить багато корисної, належним чином структурованої інформації. Пошукова система дає можливість швидко знайти інформацію за ключовими словами. Коли тимчасові незручності, пов'язані з введенням сайту в експлуатацію, будуть усунені, офіційна веб-представництво ВАСУ займе гідне місце в глобальній світової мережі Інтернет.
Просмотров: 1098 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов