LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Январь » 4 » Sharp, Samsung, Epson, Hitachi і ще кілька виробників заплатять $ 538 млн за накрутили ціни на РК-монітори
22:39
Sharp, Samsung, Epson, Hitachi і ще кілька виробників заплатять $ 538 млн за накрутили ціни на РК-монітори
Компанії Sharp Corp., Samsung Electronics і ще п'ять виробників рідкокристалічних моніторів погодилися заплатити $ 538 600 000, щоб уникнути судових розглядів за позовами про порушення антимонопольного законодавства.

У колективному позові, поданому в 2007 році, стверджувалося, що виробники моніторів плоских домовилися про фіксування цін, тим самим піднявши ціни на телевізори, а також ноутбуки та монітори стаціонарних комп'ютерів.

Раніше в грудні компанії погодилися виплатити $ 388 млн, щоб врегулювати спір за позовами прямих покупців моніторів, які були об'єднані в одну справу, що розглядалася в суді Сан-Франциско. Згідно з новою угодою, вони заплатять ще близько $ 500 млн тим, хто купував монітори не безпосередньо у виробника, і ще $ 37 млн ​​- як компенсацію збитку, нанесеного різним державним установам.

Більше всіх, відповідно до угоди, заплатить компанія Samsung - $ 240 млн. Sharp заплатить $ 115,5. Менш значні суми виплатять Chimei, Chunghwa, Epson, Hannstar і Hitachi.

Розслідування, проведене Мінюстом США, призвело до того, що свою провину в ціновій змові визнали компанії LG Display Co., Chunghwa Picture Tubes і Sharp. У 2008 році вони вже погодилися виплатити штраф у розмірі $ 585 млн.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 756 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов