LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Январь » 5 » Початок кінця для ЕВРО у 2012 році, або судний час для Еврозони
19:42
Початок кінця для ЕВРО у 2012 році, або судний час для Еврозони
 Отже, починається четвертий рік "затяжного падіння", найжорстокіший, але аж ніяк не самий вирішальний.
 
Не буде ні вибухового зростання кредитування в Китаї, ні реальної допомоги від Індії, не оговтавшись після лопнувшего міхура, ні підмоги від Бразилії, яка ледве зводить кінці з кінцями. Нас чекає глобальний спад по всіх фронтах, прийде кінець того жалюгідного відновлення, яке так і не змогло повернути обсяг виробництва в розвинених країнах на долемановскі рівні.

Друга хвиля характеризується безробіттям серед молоді на рівні 45% у Греції і 49% в Іспанії; гнітючими показниками частки робочої сили серед дорослого населення США - всього 64%. Ми ще почуємо про витівки Червоної бригади в Італії (Прим.: терористична організація Італії), Революційної секти в Греції, і групах бойовиків в Америці, а також дізнаємося, чи зможе демократія дати їм гідну відсіч. В Угорщині зріють профашистські настрої. Китай зазнає невдачі в спробі організувати м'яку посадку. Ситуація вийде з-під контролю, як це було у ФРС з жорсткістю в 1929 році і 2007 році, або у Японії в 1990-і. Як тільки в будівельному секторі почнуться безумства, ведмеді візьмуть владу в свої руки. Всім відомо, що новорічні прогнози роблять для того, щоб виділитися. Скористаюсь і я цим шансом. Отже, Китай девальвує юань в 2012 році. Він продовжить активно експортувати в зовнішній світ вільні виробничі потужності, до тих пір, поки охоплений дефляцією Захід не збунтується і не плюне на принципи глобалізації. Посилиться відтік капіталу. Думка про те, що Китай може когось врятувати, здасться абсурдною. Зміцнення ієни вже призвело до дефляції і нової рецесії в Японії. За даними токійського рейтингового агентства, R & I, що знизив минулого місяця рейтинг Японії, борг досяг одного квадрильйона ієн. Це 12.8 трлн. доларів, або Італія та Іспанія разом узяті і помножені на чотири.

У Японії ціле кладовище іноземних коментаторів, які занадто рано списали з рахунків Японію. Чи збудуться страшні пророцтва цього року, коли податкові збори не покривають і половини витрат, а держ. борг досяг позначки 237% від ВВП, число працівників неухильно падає, а державний пенсійний фонд продає держ. облігації? Можливо. На думку R & I, проблеми Європи зробили держ. борг дуже популярною темою і предметом для ретельного вивчення. Америка буде здаватися стійкою в цьому плані ще кілька місяців, але не більше. Угода про податок на трудовий дохід допомогло уникнути фіскального шоку, але не вирішило проблему. Грошова маса (М3) перестала рости. Політики на Капітолійському пагорбі будуть з усіх сил вставляти палиці в колеса Бену Бернанке, щоб не допустити нового раунду кількісного ослаблення, до тих пір, поки Чайна партія не побачить загрозу дефляції. У серпні шестимісячна інфляція РСЕ становила 2.9%, у вересні - 2.4%, в Жовтні - 1.6%, а в листопаді 1.2%. І це ще не межа. Може бути, перший викине білий прапор Уолл-стріт. І все ж, чи збудуться похмурі прогнози на 2012 рік, залежить від ступеня міцності нервів у політиків. Поглиначі шокових наслідків истончились, але не втратили свою функціональність. У Центробанків є можливість запобігти повторенню подій 1930-х, навіть з нульовими ставками. Для цього потрібно запровадити монетарний стимул, який полягає в купівлі активів небанківського сектора і прагненні до номінального ВВП на рівні 5%. На жаль, політики з усього світу готові визнати поразку і скласти зброю, зате фаталісти святкую перемогу.

Друга частина нашої зими Кондратьєва настає в страшний час для Європи, в годину незворотного розколу між Північчю і Півднем. Європейський центральний банк вніс в це свою лепту, дозволивши грошовій масі М3 скоротитися. Фіскальне посилення на тлі розкручування низхідній спіралі, лише ускладнить справу. Банки скоротять обсяг видаваних кредитів приблизно на 1 трлн. євро, щоб виконати нові вимоги до підтримання капіталу, ніж посилять кредитний криза. Загалом, всі політики встановлені на глибоку рецесію. Її ми й отримаємо. Монетарний союз занадто ослаблений, щоб протистояти цим ударам. У лютому Маріо Драги, глава ЄЦБ, знизить процентну ставку до 0.5%, щоб зберегти темп пасивного посилювання. Непродумані покупки італійських та іспанських облігацій швидше зашкодять, ніж принесуть користь. Скоротивши кількість існуючих власників облігацій до мінімумів, ЄЦБ спровокує повільний відхід інвесторів з ринку. Драги знає про це, але у нього зв'язані руки.

Бундесбанк буде спонсорувати партизанську війну проти друкування грошей через видання Die Welt і Handelsblatt, і паралізує керуючий рада ЄЦБ. Він припинить свою підривну діяльність тільки коли Ангела Меркель скаже Дженс Уідманну, що вже досить. До того часу буде занадто пізно. Економічний спад зіпсує бюджети Італії, Іспанії, Португалії і Франції. Фінансова консолідація сама по собі вже буде виглядати як сізіфова праця. Лідерам Середземноморських країн не вдасться переконати громадськість у необхідності таких середньовічних варварських економічних стратегій. Розкол в політиці поглибиться, утворюються ультраправі й ультраліві партії. У Франції націоналіст Жан-Марі Ле Пен переможе Саркозі на виборах, в країні почнеться терор і перехід до старого франку. Щоб зберегти Проект, потрібно подвоїти сили для придушення невдоволення, при цьому комісари ЄС виявляться ізгоями в адміністративних колах Греції та Італії. Своїми руйнівними політиками Європа не тільки не зможе зберегти свої кредитні рейтинги, але й спровокує серію знижень. Франція втратить рейтингу ААА, Австрія теж, особливо, якщо ситуація в Хорватії, Угорщині та Україною буде погіршуватися. Інвестори звернуть увагу на борг домогосподарств в Голландії, який перевищує 270% наявного доходу.

Число країн з рейтингом ААА буде швидко скорочуватися, тому Німеччині доведеться фінансувати EFSF до тих пір, поки сума умовних зобов'язань не досягне загрозливих розмірів. Це змусить Європу сконцентруватися. Франція об'єднається з іншими країнами і розіграє "латинську" карту, щоб нанести удар по Берліну і силою змусити його змінити політику. Жертви Португалії на догоду Трійці виявляться настільки ж марними, як і потуги Греції. Коли Лісабон домовиться про другу програму допомоги, Греція вже пройде через масові заворушення і державний переворот, в Італії Сильвіо Берлуцконі спробує повернути собі владу, роздуваючи ненависть до Тедечі. Бундестаг буде безуспішно намагатися закликати всіх до порядку. Німеччина більше не зможе підтримувати валютний союз. Їй доведеться або пожертвувати своїми принципами і прийняти боргової союз і внутрішню інфляцію для порятунку валюти, яку вона ніколи не хотіла і ніколи не любила, або визнати фіскальний суверинитет країн, дозволивши Проекту просто померти. Розважливий залізний Канцлер без зайвого шуму вижене еврофіла Вольфганга Шойбле і дозволить Проекту померти, при цьому роблячи вигляд, що рятує його з усіх сил. Ось такі от здогади.

Підготовлено за матеріалами The Telegraph
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 817 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов