LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Февраль » 1 » План для Німеччини, або як врятувати Еврозону
00:12
План для Німеччини, або як врятувати Еврозону
Протягом майже 60 років Німеччина стверджувала, що участь в сучасній Європі є її обов'язком. У наші дні в обов'язки Німеччини входить керівництво операцією з порятунку Європи. Така зміна нелегко дається німцям, які часто пропонували свою допомогу, а потім вислуховували звинувачення в агресивності. Але жодна інша країна не може очолити Європу на шляху з кризи до відновлення. Європа невпевнено переходить від одного неповного рішення до іншого, тим самим, вона виграє час, але не вирішує взаємопов'язаних проблем державного боргу, банків та конкурентоспроможності. Останнім часом Німеччина наполягає на фіскальному союзі в рамках проекту з оновлення Європи. Канцлер Ангела Меркель розуміє: незважаючи на те, що німці не хочуть витрачати гроші, вони глибоко віддані своїй європейській особливості і нададуть підтримку, якщо буде представлений доступний план. Разом з новими сформованими урядами, які просувають фіскальну дисципліну і структурні реформи в Італії та Іспанії, а також за підтримки Європейського центрального банку, нова стратегія Меркель поліпшила перспективи. Але цього недостатньо. Ризик дуже великий. За відсутності зростання Італії, Іспанії та інших країн буде важко провести фіскальні та структурні реформи. Що стане з політичною підтримкою прем'єр-міністра Маріо Монті, якщо Італія не побачить результатів? І чого буде коштувати розкол Єврозони, який, ймовірно, наближається, завдяки німецькій «жорсткої» політиці?

Німеччині слід розширити свою пропозицію про освіту фіскального союзу до плану, який запропонує мотивацію та підтримку країнам, у яких слова не розходяться з діями. Німеччина не може і не повинна допомагати країнам, якщо вони нічого не роблять для власного порятунку, але вона може надати реформаторам стабільну політичну підтримку. Замість того щоб нехотя надавати символічну допомогу в самий останній момент, Німеччина та її європейські партнери повинні зайнятися обговоренням мотивації.

Яким би міг бути план відновлення? Маріо Драги, глава ЄЦБ, розуміє, що центральний банк не може рятувати країни, які втратили контроль над власними фінансами. Однак він може допомогти у проведенні покрокових реформ країнам та їх банкам. Здається, що Німеччина приймає таку підтримку, стверджуючи, що політики не повинні критикувати ЄЦБ. Сприяння Центробанку, ймовірно, також призведе до знецінення єдиної валюти, що може допомогти країнам, що знаходяться в скрутному становищі. Європейська Комісія за підтримки Європейського інвестиційного банку повинна залучити маловикористовувані фонди, щоб направити інвестиції на структурні реформи країн. Ці кроки дозволять реформаторам продемонструвати, як структурні зміни створюють робочі місця і дохід.

План відновлення також повинен враховувати, що фіскальний союз вимагає більшої мобільності від кадрів. Політика ринку праці була орієнтована на старий протекціонізм, який не збігався з можливостями і потребами у всій Єврозоні. Якщо Комісія направить вся увага на виконання цієї нової місії, результатом стане зниження рівня безробіття, зростання грошових переказів і побудова справжнього фіскального союзу.

Ці кроки зможуть забезпечити помірну підтримку, оскільки вони сприяють скороченню бюджету та захисту відкритих ринків. Але успіх проведення реформ в уряді і Єврозоні залежить від більш сильних мотивів. Хтось пропонує спільні облігації або збільшення фінансування. Найбільш точна ідея, висунута Олександром Гамільтоном, найбільше збігається з метою Німеччині об'єднати фіскальний союз і дисципліну. В якості нового міністра фінансів США, Гамільтон допустив запаморочливі військові борги США - але тільки один раз. Після чого державні борги стали залежати від ринкової дисципліни. США могли потерпіти - і зазнали - дефолт. Мета Німеччини повинна полягати в тому, щоб крім процедур фіскального угоди тримати країни Єврозони в залежності від ринкової дисципліни. Однак стимулом до реформування можна зробити лише часткове фінансування минулих боргів за допомогою евроблигаций - і то, тільки в тому випадку, якщо слова не розходяться з ділом. Німеччині необхідно звернути увагу і на те, що відбувається за межами Єврозони. Вона повинна підготувати грунт для приєднання Польщі до Єврозоні, зберегти Великобританію як активного учасника, уникнути суперечок з другорядних питань і запобігти криза кредитування в південно-східній Європі. Не існує простого рішення для європейської кризи. Але нерішучість, відсутність чіткого напрямку і мотивації являють собою зростаючу загрозу. Німеччина повинна вказати шлях. Чіткий план відновлення міг би допомогти. Але шлях і стимули повинні збігатися не тільки з німецькими можливостями, але з можливостями всієї Європи. Ось що значить бути європейським лідером.

Роберт Зеллік, Президент Світового банку
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 756 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов