LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Январь » 4 » Найбільшого виробника алюмінію Alcoa звинуватили в підкупі зарубіжних чиновників
16:24
Найбільшого виробника алюмінію Alcoa звинуватили в підкупі зарубіжних чиновників

Найбільший світовий виробник алюмінію компанія Alcoa підозрюється у підкупі іноземних чиновників. Компанія заплатила $ 5 млн колишньому главі бахрейнський держкомпанії Брюсу Холу в 2002-2005 рр.. і десятки мільйонів доларів одному з колишніх чиновників Бахрейну в 1994-2004 рр.. в рамках схеми з отримання контрактів за зниженими цінами, сказано в позовній заяві, направленій до суду Піттсбурга. Також компанія дозволяла підставним фірмам, які належать канадському бізнесменові Віктору Дадале, видавати себе за дочірні підприємства фірми.

Таким чином, Alcoa продавала сировину підставним компаніям по спекулятивним цінам, а ті в свою чергу перепродували його держкомпанії Aluminum Bahrain. Ці ж підставні компанії використовувалися для незаконних виплат на адресу директорів Aluminum Bahrain і чиновників, відзначає The Wall Street Journal.

Позов був поданий компанією Aluminum Bahrain в 2008 році. У документах детально описана схема, яка дозволила алюмінієвому гіганту незаконно отримати $ 400 млн прибутку.

У позові Alba звинувачує Alcoa в завищенні цін на сировину, що продається держкомпанії впродовж 20 років. Компанія вимагає компенсацію в розмірі $ 1 млрд.

Дадале і Хол були заарештовані в ході розслідування, проведеного британським відомством з розслідування особливо великого шахрайства. Мін'юст США проводить розслідування діяльності Alcoa щодо порушень закону "Про заборону підкупу посадових осіб за кордоном" (Foreign Corrupt Practices Act) і Закон про боротьбу з організованою злочинністю "РІКО".
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 711 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов