LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Январь » 4 » Хакери оприлюднили дані про десятки тисяч кредитних карт ізраїльтян, які здійснювали покупки в інтернеті
16:30
Хакери оприлюднили дані про десятки тисяч кредитних карт ізраїльтян, які здійснювали покупки в інтернеті

Хакери зламали дані про інтернет-покупки десятків тисяч ізраїльтян і оприлюднили список з номерами їхніх кредитних карт і посвідчень особи. Радіостанція "Коль Ісраель" повідомила сьогодні, що банки і кредитні організації Ізраїлю приступили до термінової перевірки цієї інформації.

У понеділок, 2 січня, інтернет-зловмисники, які назвали себе хакерським об'єднанням Group-XP з Саудівської Аравії зламали ізраїльський сайт "one.co.i"l, що публікує новини спорту, і встановили на ньому "редирект" на ресурс Pastebay. На цьому сайті зломщики розмістили коротке звернення і файли з базами особистих даних, включаючи імена, прізвища, адреси, телефони, номери посвідчень особи і кредитних карт, повідомляє Lenta.ru.

Самі хакери стверджують, що їм вдалося зламати дані 400000 власників кредитних карт - переважно MasterCard, Viza і American Express. Тим часом попередній аналіз опублікованих даних показав, що заявлене хакерами кількість не відповідає дійсності. У списку міститься багато повторів, частина карт давно прострочена, а номери телефонів - невірні.

Проте, ізраїльські експерти припускають, що приблизно 18 000 карток можуть виявитися зламаними, говориться в повідомленні ИТАР-ТАСС. На даному етапі компанії терміново анулюють всі ці кредитки і сповіщають їх власників про заміну. З "вкрадених" карток поки не зроблено жодної покупки, а в разі, якщо гроші все ж пропадуть, кредитні компанії обіцяють відшкодувати шкоду своїм клієнтам.

Поліція і служби безпеки компаній почали розслідування інциденту.

Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 706 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов