LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Январь » 4 » Десятки тисяч угорців вийшли на вулиці Будапешта з протестами проти нової конституції країни
17:04
Десятки тисяч угорців вийшли на вулиці Будапешта з протестами проти нової конституції країни

Десятки тисяч угорців, включаючи учасників лівоцентристських організацій, провели в Будапешті демонстрацію протесту проти нової конституції країни, що вступила в силу 1 січня 2012 року. Протестуючі порівнюють правління прем'єр-міністра Віктора Орбана і партії Фідес з диктатурою. ЄС і США також звернулися до влади Угорщини з проханням відкликати закон.

Правляча партія країни Фідес провела основний закон через парламент в квітні 2011 року після того, як отримала там дві третини місць в результаті минулих виборів. Противники конституції в її нинішньому вигляді заявляють, що вона загрожує демократії, так як ліквідує систему стримувань і противаг, створену в 1989 році.

Однак розгорілася полеміка ставить під загрозу переговори про нову фінансовому угоді Угорщини з ЄС і МВФ, життєво важливим для Угорщини, економіка якої знаходиться на межі рецесії. Розбіжності з керівництвом ЄС можуть перешкодити Угорщини отримати кредит від Євросоюзу та Міжнародного Валютного Фонду.

Кілька лівоцентристських організацій приєдналися до протестів, приуроченим до урочистої церемонії за участю уряду з нагоди вступу в силу нової конституції країни.

На думку протестуючих, прем'єр-міністр Віктор Орбан і правляча партія Фідес прийняли ряд законів, які підривають принципи демократії. За словами демонстрантів, уряд посилює політичний контроль над судовою системою, центробанком, релігійними структурами та ЗМІ. Протестуючі викрикували гасла і несли плакати, які порівнюють правління Віктора Орбана з диктатурою. Опозиція також вважає, що в результаті вступу в силу нової конституції виборча система буде переписана на користь партії Фідес. Самі представники правлячої партії, проте, заявляють, що новий основний закон покращує правову сторону життя в Угорщині.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 698 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов