LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Октябрь » 4 » Facebook, Twitter і Google виступили проти перегляду закону про захист прав дітей в інтернеті
22:40
Facebook, Twitter і Google виступили проти перегляду закону про захист прав дітей в інтернеті

Facebook, Twitter і Google виступили проти перегляду закону про захист прав дітей в інтернеті


У США інтернет-компанії Facebook, Twitter і Google виступили проти планів Федеральної торгової комісії (FTC) з розширення закону про захист приватного життя дітей в інтернеті, повідомляє The Independent. Інтернет-гіганти попередили адміністрацію президента Обами про те, що реформа може перешкодити американцям обмінюватися інформацією в мережі і підірвати свободу слова.

FTC запропонувала оновити Закон про захист дітей в Інтернеті (COPPA), прийнятий у 1998 році - тобто, задовго до того, як у більшості представників підростаючого покоління з'явилися смартфони, додатки почали відстежувати місце розташування, а винайдена Facebook кнопка "Like" стала повсюдною.

Всесвітні компанії стали проти наміру Комісії взяти під свій контроль багато сервісів, включаючи Facebook, Digg, Twitter, Reddit і Google+. Кожен з них має мільйони плагінів, встановлених на сторонніх сайтах для моментального доступу користувачів.

Висунуте пропозиція є "нездійсненним" - так Twitter прокоментував ініціативу агентства. Якщо основним сервісам доведеться нести відповідальність за порушення сайтів-партнерів, це буде перешкоджати комунікації між компаніями і призведе до "скорочення свободи вираження думок".

Facebook погодився, що план FTC "ставить Першу Поправку під питання", додавши, що Комісія "в корені невірно розуміє відносини" між тими, хто надає плагіни і тими, хто їх використовує.

Корпорація Google також заявила, що нові правила "підірвуть здатності сайтів і сервісів по залученню онлайн-ресурсів для дітей". Компанія впевнена, що закон COPPA не повинен стати бар'єром для доступу дітей до корисних освітнім і розважальним сайтам.

Однак регулюючі органи захисники таємниці приватного життя вважають, що найвпливовіші в інтернеті співтовариства повинні нести більшу відповідальність за користь, яку вони витягують від своєї настирливості в мережі.

Відповідно до закону, компанії повинні отримувати дозвіл від батьків на отримання даних від інтернет-користувачів у віці 12 років і молодше. Якщо сайти є орієнтованими на дітей і збирають їх особисту інформацію: адреси електронної пошти, імена, номери телефонів і демографічні дані, це повинно бути чітко позначено.

Не дивлячись на те, що в Facebook, як і в Twitter, встановлено мінімальне вікове обмеження - 13 років - близько 7 мільйонів чоловік молодше цього віку були зареєстровані в соціальній мережі два роки тому за даними Consumer Reports. Проте компанії заявляють, що у них немає ресурсів і можливості стежити за всіма користувачами на інших майданчиках.

Скарги надходили і від інших фірм, які вважають що переглянутий закон зобов'яже платформи програмного забезпечення - IOS і Android - нести відповідальність за застосування сотень тисяч додатків, які широко використовуються на смартфонах і планшетах.

"Конгрес не накладає на універмаги відповідальність за методи збору даних про компанії, які продають дитячі продукти", - написала в коментарях до ініціативи FTC віце-президент Apple Кетрін Новеллі (Catherine Novelli). Вона зазначила, що нові правила "створять неймовірне тягар для провайдерів платформ".

Невдоволення світових компаній засудили групи по захисту дітей і приватного життя. "Це жалюгідний аргумент для найбагатших компаній у світі - говорити, що у них немає ресурсів і здатності для захисту дітей", - сказав Джим Стейер (Jim Steyer), голова групи з захисту прав дітей Common Sense Media в Сан-Франциско.

Федеральна торгова комісія має намір завершити складання законопроекту до кінця року.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 1311 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов