LEX       
Правовой портал


МЕНЮ

Яндекс.Метрика

Rambler's Top100

Главная » 2012 » Октябрь » 3 » Чехи, які виготовляли смертельний контрафактний спирт, визнали свою провину і можуть отримати 20 років в'язниці
01:10
Чехи, які виготовляли смертельний контрафактний спирт, визнали свою провину і можуть отримати 20 років в'язниці
Громадянин Чехії повністю визнав себе винним у виготовленні та розповсюдженні на чеському ринку контрафактної алкогольної продукції, яка спричинила масове отруєння і смерть 25 осіб, повідомляє РІА Новости.

За словами шефа чеської поліції Мартіна Червічека, злочинець і його спільник пустили в оборот 15000 літрів алкоголю, у складі якого був метиловий спирт. Підсудний зізнався в тому, що вони з подільником налагодили поставку суміші метилового та етилового спиртів на чеські лікеро-горілчані заводи за допомогою посередників. На даний момент з обороту вдалося вилучити лише частину небезпечною для здоров'я партії.

Повсюдну заборону Міністерства охорони здоров'я Чехії на продаж алкоголю міцністю понад 20 градусів триває з 14 вересня. Таку продукцію можна придбати і в інтернеті.

У зв'язку з цими подіями за рішенням Росспоживнагляду була зупинена поставка міцних спиртних напоїв з Чехії до Росії. Заборона буде знята, коли в країні-імпортері завершиться хвиля звернень громадян у зв'язку з отруєннями метиловим спиртом, а Євросоюз надасть свій відгук про події, що відбулися, вважає головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко. Це найбільший в Чехії прецедент масового отруєння за останні 30 років.

Прокурор міста Злін Роман Кафка впевнений, що правопорушників - 42-річному уродженцю міста Острава і його спільникові - загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.
Категория: Міжнародні новини | Просмотров: 1271 | Добавил: Bugor | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
ВХОД

БИБЛИОТЕКА (БЕТА):

"LEX" - Правовой портал Украины © 2024Анализ интернет сайтов